Tripadvisor

 


Frontpage / Om Oss / Ansvarlig turisme


Ansvarlig turisme

Ansvarlig turisme er en veldig viktig sak for oss. I 2011 startet vi et prosjekt for å minimere de påkjenninger som våre hvalsafarioperasjoner har på dyrelivet og naturen. Det første steget tok vi med å lage våre egne retningslinjer for hvalsafari i nært samarbeid med Whale and Dolphin Conservation Society (WDCS). Per i dag er stolte av å være den eneste hvalsafaribedriften i Vesterålen som følger internasjonalt godkjente retningslinjer for hvalsafari. 

 
Veien videre til en mer bærekraftig hvalsafari vil for vår del være å få Arctic Whale Tours sertifisert etter internasjonale standarder for øko-turisme, noe som vi jobber med akkurat nå. Før vi har kommet så langt, følger vi følgende rutiner i tillegg til offisielle lover og reguleringer.

  • Vi gjenvinner det vi kan, og prøver å minimere mengden av både sortert og usortert avfall i kontoret og om bord. 
  • Engangskopper og -skjeer om bord har blitt byttet ut med gjenbrukbare.
  • Svanemerkede produkter brukes fremfor andre når dette bare lar seg gjøre. (http://www.nordic-ecolabel.org/)
  • Lokalt produserte produkter og matvarer foretrekkes, når det er tilgjengelig. For eksempel så er fisken i vår fiskesuppe er alltid fanget av fiskebåter fra Stø.
  • Vi støtter lokalsamfunnet på Stø på de måtene det er mulig. Nå for tiden samarbeider vi med lokalbefolkningen om en suvenirbutikk, som tilbyr håndverksprodukter laget av innbyggerne på Stø.


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.